Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 19.05.2024, 07:12
Головна » Архів матеріалів

Щорічно збільшується кількість прочан, бажаючих зустріти в Умані Новий рік за іудейським календарем. В далекому 1988 році, восени, вперше прибуло семеро паломників. В нинішньому році їх було близько 35000. Для організації перебування хасидів в період Рош-ха-Шана взаємодіють десятки організацій. Зокрема, патрульної поліції, служби з надзвичайних ситуацій, комунальники, швидкої допомоги…За сприяння Товариства Червоного Хреста України прибули парамедики, які в Ізраїлі працюють в Маген Давид Адом –МАДА (щит Давида). Вони чергували на медичному автомобілі, який в 2012 році подарували Уманській міськрайонній організації, а та в свою чергу безкоштовно передала службі охорони здоров’я міста Умані.

Парамедики Мада проходять курс професіональної підготовки і отримують посвідчення на право займатися діяльністю, згідно ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Додав: Valtntina | Дата: 24.09.2017 | Коментарі (0)

 

Врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень - основне завдання першої домедичної допомоги.

В цьому році Всесвітній день першої допомоги відзначається 9 вересня і присвячений темі «Побутові травми».

Його мета - підвищити обізнаність населення про можливі ризики в домашніх умовах і про те, як запобігти травмам;

- мотивувати людей різного віку до навчання першої допомоги, щоб вони здобули впевнені навички у вирішенні надзвичайних ситуацій вдома;

... Читати далі »

Переглядів: 425 | Додав: Valtntina | Дата: 09.09.2017 | Коментарі (0)

Щороку в літній період міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста проводить заняття-тренінги з надання першої допомоги з вихованцями літніх таборів дитячих закладів.

В Уманському міському дитячому реабілітаційному центрі «Пролісок» відпочивають діти з особливими потребами. Протягом літа позмінно міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста навчала дітей надавати першу допомогу в міському реабілітаційному центрі «Пролісок» . Заняття проводяться в доступній ігровій формі. Серед дітей відразу з’являється чимало охочих помічників. они одягають форменний одяг Червоного Хреста і долучаються до тренінгу.

Діти дізнаються, як обробити рану, накласти пов’язку, організувати виклик дорослих, якщо трапилася нестандартна ситуація під час їх дозвілля. Д ... Читати далі »

Переглядів: 425 | Додав: Valtntina | Дата: 14.08.2017 | Коментарі (0)

Цикл занять по актуалізації знань з техніки безпеки та надання першої домедичної допомоги пройшов в Товаристві «Мікоген-центр». Організатор занять інженер з техніки безпеки Анатолій Безсмертний запросив Уманську міськрайонну організацію Товариства Червоного Хреста України та фахівця районного центру з надзвичайних ситуацій для проведення тренінгу з працівниками колективу.

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста відпрацювала з колективом алгоритм дій при наданні допомоги при зупинці діяльності серцево-легеневої системи, опіках, переломах, кровотечах. Показано, як практично надати постраждалому стабільно-відновне положення, накласти типові пов’язки.

 Працівники Мікоген - центру, а це молоді люди, з цікавістю сприйняли і відпрацювали практичні заняття.

< ... Читати далі »
Переглядів: 480 | Додав: Valtntina | Дата: 14.07.2017 | Коментарі (0)

В Уманському міжрайонному оздоровчому таборі Городецької школи «Лідер» відпочивають 30 дітей з Уманщини та 22 дітей з Бахмутської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №4 Донецької області. Частина дітей з Бахмута відпочивали в таборі і минулого року. Належно створені умови відпочинку та отримані враження стали для дітей незабутніми і вони повернулися знов.Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста провела в таборі тренінг з надання першої домедичної допомоги.

Відомо,що у дітей із Сходу дитинство обпалене війною. Вони охоче спілкуються, вправно виконують вправи та завдання з надання першої допомоги при пораненнях, кровотечах, переломах кісток, опіках, раптових захворюваннях. Цікавляться непередбаченими ситуаціями, які можуть виникнути. Діти з цікавістю відпрацювали прийомі першої допомоги на навчальному ... Читати далі »

Переглядів: 435 | Додав: Valtntina | Дата: 03.07.2017 | Коментарі (0)

22 червня 1941 року увійшов трагічною сторінкою у життя мільйонів українців

В Україні цей день відзначається як День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. До вшанування пам'яті загиблих у найкривавішій війни в історії українського народу, яка забрала життя кожного п'ятого співвітчизника, долучились й уманчани.

З нагоди пам’ятної дати представники міської влади, ветерани війни, учасники АТО, депутати міської ради, делегації підприємств, установ, організацій, навчальних закладів міста, представники громадськості зібралися біля обеліску Слави, аби хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих у роки Другої світової війни і по ... Читати далі »

Переглядів: 360 | Додав: Valtntina | Дата: 22.06.2017 | Коментарі (0)

Щороку 14 червня країни всього світу відзначають Всесвітній день донора крові, заснований ВООЗ, Міжнародною Федерацією Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародним Товариством переливання крові. «Здавайте кров. Здавайте її зараз. Здавайте її часто»-таке його гасло.

... Читати далі »

Переглядів: 333 | Додав: Valtntina | Дата: 14.06.2017 | Коментарі (0)

Уманська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України спільно з рятівниками Уманської ДПРЧ-14 провели черговий тренінг з надання першої  допомоги в пришкільному таборі загальноосвітньої школи №11(директор школи Володимир Сокирський).

-Дитина може допомогти дитині,- розповіла під час практичних занять учням молодших класів голова міськрайонної організації Червоного Хреста Валентина Чорна. На тренувальному манекені діти розглянули практичний алгоритм дій при зупинці серцевої діяльності і дихання. В юному віці дітям під силу опанувати першу допомогу при мікротравмах, опіках.накласти пов'язку. Вихованці пришкільного табору провели рольові ігри. Одягнувши фартухи з емблемою Червоного Хреста, вони заохочували своїх однокласників до засвоєння практичних навичок при травмах, пораненнях.

... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: Valtntina | Дата: 10.06.2017 | Коментарі (0)

Наближається столітній ювілей Українського товариства Червоного Хреста. У квітні 1918 року в Києві відбувся позачерговий з'їзд вітчизняних ініціаторів — прихильників цього міжнародного руху, на якому й було засновано самостійне національне Товариство Червоного Хреста. Лише п'ять років товариство мало змогу безперешкодно формувати гуманітарний напрям своєї діяльності. Найважливішими завданнями на той час була реевакуація військовополонених усіх армій, що воювали на теренах України, допомога біженцям, дітям-сиротам, боротьба з масовими епідеміями інфекційних хвороб. Було створено потужну мережу господарських підприємств і медичних закладів, через які Товариство Червоного Хреста (ТЧХ) надавало медичну і продовольчу підтримку населенню. Це відіграло вирішальну роль у подоланні голоду й тяжких хвороб в Україні в 1921 ... Читати далі »

Переглядів: 579 | Додав: Valtntina | Дата: 07.06.2017 | Коментарі (0)

Уманська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України, Уманська школа мистецтв,Спілка жінок міста провели конкурс дитячих малюнків під гаслом «Людина починається з добра». Дитячі роботи відображають їх внутрішній світ, дитячу доброту, бажання та готовность допомогти немічним, уміння співпереживати у горі, бути милосердними, жити з оточуючим світом у злагоді і мирі.

Роботи юних талантів в 2017 році доповнили колекцію кращих малюнків вихованців школи мистецтв. Колекція зберігається в Уманській міськрайонній організації Товариства Червоного Хреста України.

Голова міськрайонної організації Товариства,голова Спілки жінок міста, які очолює Валентина Чорна та директор школи мистецтв Вікторія Лисогор заохочують авторів дитячих малюнків глибше пізнавати світ мистецтва і вд ... Читати далі »

Переглядів: 548 | Додав: Valtntina | Дата: 01.06.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 15 16 »
Хостинг від uCoz