Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 12:22
Головна » 2017 » Вересень » 24 » Співпраця з парамедиками.
08:57
Співпраця з парамедиками.

Щорічно збільшується кількість прочан, бажаючих зустріти в Умані Новий рік за іудейським календарем. В далекому 1988 році, восени, вперше прибуло семеро паломників. В нинішньому році їх було близько 35000. Для організації перебування хасидів в період Рош-ха-Шана взаємодіють десятки організацій. Зокрема, патрульної поліції, служби з надзвичайних ситуацій, комунальники, швидкої допомоги…За сприяння Товариства Червоного Хреста України прибули парамедики, які в Ізраїлі працюють в Маген Давид Адом –МАДА (щит Давида). Вони чергували на медичному автомобілі, який в 2012 році подарували Уманській міськрайонній організації, а та в свою чергу безкоштовно передала службі охорони здоров’я міста Умані.

Парамедики Мада проходять курс професіональної підготовки і отримують посвідчення на право займатися діяльністю, згідно підготовки - надавати першу допомогу. Як правило, парамедики мають іще ліцензію водія автомобіля швидкої допомоги. Парамедик – ліцензований спеціаліст в області реаніматології на догопсітальному етапі. Екстренні ситуації, для надання ним допомоги можуть бути: інфаркт міокарда, зупинка серцево-легеневої діяльності, серйозні поранення і пошкодження під час ДТП, терористичних актів. Знак наявності кваліфікації парамедика – це оранжева полоска на рукаві сорочки.

Волонтери міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста з медичного коледжу, випускники Богдан, Максим та Олександр, спільно з головою міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Валентиною Чорною, познайомилися з роботою Дана Дрора - одного із висококваліфікованих парамедиків під час чергування. Цікаво було дізнатися про вміст укладки, якою користуються парамедики. Вона скомпонована комплексно. Має необхідний набір сучасних медикаментів та медичного обладнання, що вводяться та використовуються при наданні допомоги хворим чи постраждалим.

Чіткість дій при наданні допомоги залежить від наявності знань, навичок. Досвід взаємодії та обміну практичними навичками знадобляться в майбутньому волонтерам-випускникам медичного коледжу, які знайомилися з досвідом парамедиків з щита Давида. В свою чергу волонтери пошири пам’ятки серед прочан з надання першої допомоги. Парамедики надавали допомогу не лише на Пушкінській, де масово перебувають паломники, а й виїздили при потребі в місто за місцем їх проживання.

Прес-служба Уманської МРОТЧХУ.

Переглядів: 400 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz