Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 02:35
Головна » 2018 » Вересень » 8 » 8 вересня - Всесвітній день першої допомоги
17:24
8 вересня - Всесвітній день першої допомоги

З нагоди Всесвітнього дня надання першої допомоги Усвеська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста провела низку заходів для підвищення обізнаності населення. Під час проведення заходів розглядалися ситуації, що вимагають надання екстреної першої допомоги,які часто виникають несподівано. Слухачам акцентувалося,що важливо не панікувати, діяти швидко. Дорога кожна хвилина. Адже життя людини, що потрапила в критичне становище, перебуває під загрозою. Своєчасне надання першої медичної допомоги дозволяє звести до мінімуму розвиток небезпечних ускладнень.

Флешмоб з надання першої домедичної допомоги провели в людних місцях школи № 3,7, 9, 10,11,  в яких взяли участь учні, вчителі, директори шкіл,батьки,перехожі. Під час проведення флеш-мобу у людних місцях бажаючі охоче приєднуються до відпрацювання заходів реанімації на тренувальному манекені, при зупинці серцево-легеневої діяльності, зокрема. Цікавилися алгоритмом дій при зупинці серцево-дихальної діяльності, кровотечах, переломах, опіках, раптових захворюваннях.

Підготовку з питань надання першої домедичної допомоги студентської та учнівської молоді міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста провела в НУС, ДПУ, ДПРЧ-14, гуманітарно-педагогічному коледжі, Уманському обласному музичному коледжі, в психолого-реабілітаційному центрі для дітей, в загальноосвітніх школах №№ 3,7,10,11,12,14,17, НВК №1, №24, та інших колективах.

Практичні навчальні заходи з першої допомоги проведено в освітніх закладах Паланської сільської громади. Зокрема, в Кочубіївській школі на заходах були присутні начальник відділу освіти Паланської сільської громади Ігорь Кузьменко, голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Валентина Чорна, директор Кочубіївської школи Алла Кисіль. Вчителі та учні пройшли майстер-клас на тренувальному манекені з надання першої допомоги при травмах, які виникають найчастіше.

До освітніх та профілактичних заходів Червоного хреста долучилася учнівська молодь сіл Дмитрушок, Шарин, Городецького, Родниківки, Бабанки, Сушківки, Краснопілки, Косенівки, Ст.Бабанів, Уманського обласного дитячого психолого-реабілітаційного центру для дітей.

Товариство Червоного Хреста України запрошує підвищувати власну обізнаність щодо безпеки дорожнього руху, засвоювати навички надання першої допомоги, уміти захистити себе та інших від нещасних випадків та уміти реагувати у кризових ситуаціях.

Сайти для перегляду: 

http://lviv-redcross.at.ua/blog/2018-09-08-14234

http://www.uman-csb.edukit.ck.ua/novini_biblioteki/id/111

https://uman-rda.gov.ua/news/12-50-26-10-09-2018

 

Прес-центр Уманської МРОТЧХУ

Фото Уманської МРОТЧХУ

Переглядів: 343 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz