Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 23:38
Головна » 2017 » Вересень » 9 » 9 вересня - Всесвітній день першої домедичної допомоги.
17:29
9 вересня - Всесвітній день першої домедичної допомоги.

 

Врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень - основне завдання першої домедичної допомоги.

В цьому році Всесвітній день першої допомоги відзначається 9 вересня і присвячений темі «Побутові травми».

Його мета - підвищити обізнаність населення про можливі ризики в домашніх умовах і про те, як запобігти травмам;

- мотивувати людей різного віку до навчання першої допомоги, щоб вони здобули впевнені навички у вирішенні надзвичайних ситуацій вдома;

- посилити роль людини в захисті самого себе та інших від нещасних випадків і травм, які відбуваються в домашніх умовах.

Згідно плану взаємодії між Уманським РВ Управління ДСНС України у Черкаській області та Уманською міськрайонною організацією ТЧХ України, підписаний начальником управління полковником Олександром Лебідєм та головою міськрайонної організації Товариства Валентиною Чорною проводяться спільні тренінги,інформаційно-освітні заходи. Напередодні Всесвітнього дня надання першої домедичної допомоги проведено спільні тренування  

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста провела майстер-клас з надання першої допомоги в райдержадміністрації.  http://umanrda.gov.ua/2017/09/08/    -  сайт РДА

До тренувальних занять долучилися волонтери медичного та педагогічного коледжу, музичного училища, педагогічного університету, ЗОШ№11,№3, №7, №10, №12, сільських шкіл Кочубіївки, Шарин, С.Бабани, Бабанки, Дмитрушок, Родниківки.

Начальник Уманської ДПРЧ-14 майор Ірина Деренюк та рятівники частини, волонтери Товариства привертають увагу до необхідності навчатися надавати першу допомогу, вчасно рятувати і повертати постраждалим життя. Рятівники ДПРЧ-14, волонтери Червоного Хреста відпрацювали алгоритм дій при зупинці серцевої діяльності і дихання, при втраті свідомості, опіках, кровотечах.

Обставини, що вимагають надання екстреної домедичної допомоги виникають, частіше всього, несподівано. Важливо, не панікувати, діяти швидко, виважено. В такі моменти дорога кожна секунда.

Відомо,що постраждалому можна надати найбільш дієву першу допомогу в перші хвилини при зупинці серцебиття та дихання. Це можуть зробити ті, хто знаходяться поряд. Саме в такі моменти, коли людина перебуває між життям і смертю. Потрібно ефективно підтримувати стабільний стан до приїзду швидкої чи госпіталізації. Саме надання першої допомоги є найбільш ефективним і дозволяє звести до мінімуму розвиток небезпечних ускладнень.

Навчаймося уміло надавати першу домедичну допомогу. На разі - це важливо. До цього закликає нас Всесвітній день першої допомоги та й саме життя. Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста продовжує навчальні заняття і запрошує приєднуватися бажаючих.

Пресцентр  Уманської МРОТЧХ.

 

.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 420 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz