Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 11:54
Головна » 2017 » Травень » 8 » 8 травня Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця
21:46
8 травня Всесвітній день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця

 

8 травня 2017 року, в день народження засновника Червоного Хреста швейцарця Анрі Дюнана, відзначається 153 річниця Міжнародного Руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

У нинішньому світі, що стає дедалі жорсткішим, найбільш бракує чуйності, милосердя, уваги до людини. Усе частіше стають факти нехтування її здоров’ям, гідністю, навіть самим її правом на життя.

За таких умов Міжнародний Рух Червоного Хреста та Червоного Півмісяця – найстаріша всесвітня доброчинна громадська організація – активніше спрямовує свої зусилля в таких важливих напрямах діяльності, як захист життя і здоров’я людини, честі особистості, допомога жертвам збройних конфліктів, стихійних лих, турбота про інвалідів, немічних старих, одиноких хворих.

Червонохресний Рух керується своїми принципами, що грунтуються на одвічному прагненні людей до миру й злагоди. На таких засадах діє також Червоний Хрест України.

Гуманність

Червоний Хрест України прагне на національному та міжнародному рівнях запобігати людським стражданням і полегшувати їх, сприяти взаєморозумінню, співпраці та миру між народами.

Неупередженість

Червоний Хрест не розрізняє людей за національними, расовими та класовими ознаками, а також релігійними та ідеологічними переконаннями, керуючись виключно їх потребами.

Нейтральність

Червоний Хрест не бере участі на будь-чийому боці в збройних конфліктах і не вступає в суперечки класового, релігійного, расового, та ідеологічного характеру.

Незалежність

Товариство, надаючи допомогу органам державної влади в гуманітарній діяльності, завжди зберігає свою автономію, щоб у всіх випадках мати можливість діяти відповідно до принципів Червоного Хреста.

Добровільність

Товариство – добровільна організація для надання допомоги і в жодному разі не керується бажаннями користі для себе.

Єдність

У будь-якій країні може бути лише одне відкрите для всіх товариство Червоного Хреста або Червоного Півмісяця, що здійснює гуманітарну діяльність на всій території країни.

Універсальність

Червоний Хрест є міжнародною інституцією, у котрій всі національні Товариства рівні між собою в правах та обов’язках.

Переглядів: 338 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz