Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 03:37
Головна » 2017 » Березень » 24 » Відкритий захід в Родниківській школі.
19:12
Відкритий захід в Родниківській школі.

   Районний відділ освіти(начальник Борис Бондар), міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста (голова Валентина Чорна), КЗ ЦПМСД РР(головний лікар Олександр Новаківський) провели   спільно відкритий захід з нагоди  Всесвітнього  дня боротьби із захворюванням на туберкульоз у Родниківській загальноосвітній школі 1-Ш ступенів (директор Олександра Слупіцька).

Охайний, зі смаком оздоблений актовий зал сільської школи був переповнений. Сюди завітали вчителі, учні, медики, працівники господарчих служб. В залі розгорнуто  сучасні мультимедійні засоби.

Головний спеціаліст районного відділу освіти Тетяна Бабакіна, яка відкрила захід вступним словом, акцентувала увагу присутніх про важливість  об’єднання   зусиль в боротьбі  з  недугом.

Голова міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Валентина Чорна презентувала присутнім фотоілюстровану інформацію протидії  поширення захворювання на туберкульоз. Товариство є партнером держави  у виконанні цієї Програми. Громадськість об'єднується в боротьбі з туберкульозом.    

  ДОВІДКОВО:Туберкульоз має тенденцію до зростання як в нашій країні так і в усьому світі. Кожен,не байдужий до власного здоров’я, має знати, що хвороба може вражати будь які органи,але найчастіше – легені.Кашель,незначне підвищення температури, що тримається протягом кількох тижнів, постійна стомлюваність,підвищене потовиділення,зокрема,вночі- це привід для обстеження у лікаря. Паличка Коха стійка до коливання температур, легко зберігається в середовищі, в молочних та м’ясних продуктах хворих на туберкульоз тварин. Потрапляє збудник інфекційного захворювання в організм через дихальні шляхи, шлунково-кишковий тракт. Хвороба руйнує життєві плани, пригнічує, завдає багато проблем. Не варто піддаватися відчаю або сподіватися, що все минеться само по собі. Від хворого залежить, хто вийде в двобої з підступною хворобою. Кожен може знайти власні можливості захистити свій організм, щоб не захворіти на туберкульоз.

Щорічне флюорографічне обстеження дорослих та постановка діагностичної проби Манту у дітей – сприяють активному виявленню хвороби на початку її розвитку.

 

Об’єднаймося навколо бажання бути здоровими!

 

Прес-центр Уманської МРОТЧХУ.

Фото МРОТЧХУ.

Переглядів: 383 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz