Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 22:32
Головна » 2017 » Березень » 10 » Порушення Закону "Про символіку Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні"
15:04
Порушення Закону "Про символіку Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні"

За Законом, право на використання емблеми у вигляді Червоного Хреста належить виключно Товариству Червоного Хреста України з розпізнавальною метою під час здійснення своєї діяльності. Це право охороняється законом, і ніхто інший не має права використовувати емблему Червоного Хреста без спеціального дозволу Товариства.

Неправомірне використання Червоного Хреста наносить значний збиток іміджу Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариства Червоного Хреста України, тим самим виявляючи неповагу до усіх представників Міжнародного руху Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, що здійснюють свою діяльність на території України, та безпосередньо самому Уряду держави, ставлячи під сумнів виконання міжнародних зобов’язань.

Національний комітет Товариства Червоного Хреста України направляв звернення на адресу даних компаній з проханням вжити невідкладних заходів для припинення використання Червоного Хреста і визнання права використання зображення Червоного Хреста виключно за Товариством Червоного Хреста України.

Якщо жодних заходів вжито не буде, Товариство залишає за собою право звернутися з позовом до суду за захистом та відновленням своїх порушених прав. Згідно зі ст. 445 Кримінального Кодексу України передбачено відповідальність за незаконне використання символіки Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Джерело інформації: НКТЧХУ, http://redcross.org.ua/2017/03

Переглядів: 380 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz