Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 30.04.2024, 07:46
Головна » 2016 » Червень » 23 » День скорботи і вшанування пам'яті
13:04
День скорботи і вшанування пам'яті

22 червня виповнилося 75 років з початку вторгнення гітлерівської Німеччини на територію СРСР. В Україні цей день відзначається як День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.

   З нагоди пам’ятної дати   представники міської влади, ветерани війни, учасники АТО, депутати міської ради, делегації підприємств, установ, організацій,  представники громадськості зібралися біля обеліску Слави, аби хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих у роки Другої світової війни.

Уманська міськрайонна організація   Товариства Червоного Хреста України взяла участь в  заходах, приурочених 75 річниці сумної дати. Працівники Товариства Червоного Хреста , юні волонтери дошкільного закладу №1 прийшли  до Вічного вогню, щоб вклонитися пам’яті тих,  хто не повернувся з бойового походу, кому  ми завдячуємо Перемогою, хто вистояв в кровопролитній війні.

 

Голова міськрайонної організації Валентина Чорна, медичні сестри Червоного Хреста, головний спеціаліст відділу освіти міської ради Наталія Таран,юні вихованці дошкільного закладу №1  в  парадних сукнях Товариства, разом з турботливими вихователями,  разом з уманчанами поклали квіти до підніжжя Обеліска, де палає вічний вогонь вдячної людської пам’яті і  вклонилися героїчному подвигу  переможців.

Серед підопічних  ветеранів  міськрайонної організації  є інвалід війни, переселенець з Донецької області  Михайло Ареф’єв.  Він пригадує: 22 червня 1941 року  в них був  шкільний випускний бал, коли оголосили про початок війни. Зруйнувалися всі юнацькі мрії. Юнаків  класу було  відразу мобілізовано на фронт. Сьогодні, на схилі літ, в його життя  знову  постукала   війна  на Сході. Щодня в його помешкання  в м. Умані,  де він проживає з  дружиною, і до багатьох  інших ветеранів приходять медичні сестри Червоного Хреста. Ці візити лікують не лише фізичні рани. Вони зцілюють  душевні травми  також.

Виступаючі на мітингу:  молодь, літні люди  були одностайні в одному - такого більше не можна допустити!

Пам’ятаймо, щоб жити!

Пресцентр  Уманської МРОТЧХ

Фото  МРОТЧХ.

 

 

Переглядів: 357 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz