Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 13:13
Головна » 2016 » Червень » 14 » Всесвітній день донора крові
07:41
Всесвітній день донора крові

Всесвітній день донора відзначається з 2004 року з ініціативи міжнародних організацій, що закликають до добровільної та безкоштовної здачі крові: Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), Міжнародної федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародною федерацією організацій донорів крові та Міжнародного товариства по переливанню крові.

Свято "Всесвітній день донора” відзначається в 192 країнах світу. Можна  впевнено  говорити про те, що він є особливим і відрізняється від інших. Він був створений для того, щоб ми не забували про величезної значущості донорів крові.

„Кров поєднує нас усіх”.Під таким гаслом  в 2016  році проводяться заходи з нагоди Всесвітнього дня донора   крові.  

Цей день привід  для того, щоб висловити вдячність добровільним, неоплачуваним  донорам за їх щедрість,

  що рятує людські життя.  Повноцінних заміни крові поки що немає, тому і сьогодні  без донорської крові неможливо врятувати життя людини

Лікувальні заклади нашого міста та району   сьогодні  забезпечені необхідними компонентами крові. Проте належні  запаси   крові можна забезпечити  за умови регулярної здачі крові добровільними  донорами.

В Умані та Уманському районі  більше 2-х тисяч жителів   щорічно приходять у відділення заготівлі крові, яке розташоване за адресою: провулок Аркаса (Урицького), 4, щоб  здати кров для тих, кому вона вкрай необхідна.

Найактивніші серед них: В. В. Кисіль, В.В. Семенчук, П. М. Кузнєцов, О.М. Нижник, Н. Ф. Катрич, А. А. Глєбов,

С. М. Яворська, А. М. Глуховський, Р. Р. Протопопов та багато інших небайдужих людей.

Традиції донорства відроджуються завдяки пропаганді, росту самосвідомості.

Приємно відзначити, що серед донорів стає все більше молодих людей. Організовано та активно, не розраховуючи на винагороду, в квітні цього року здавали кров студенти Уманського національного університету садівництва.

   Уманська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста тісно співпрацює з відділенням заготовки донорської крові міської лікарні №3. Головний лікар І.М.Клименко та голова  міськрайонної організації В.А.Чорна  обговорюють спільні напрямки  діяльності з пропаганди безоплатного донорства   серед населення, студентської молоді і втілюють їх в життя.

  При бажанні донором може бути кожна людина віком від 18 до 60 років, яка веде здоровий спосіб життя, повноцінно харчується та не має хвороб, які передаються через кров.

З нагоди Всесвітнього дня донора вітаємо всіх, хто здає кров заради здоров’я та порятунку життя інших людей. Бажаємо донорам   міцного  здоров’я, достатку, шани та поваги.

 Цінуючи внесок донорів крові у відновлення здоров’я населення   міста  Умань та Уманщини, сподіваємося, що цей рік буде успішним і для такої благодійної справи, як донорство крові, і до неї долучаться якомога більше людей.

І. КЛИМЕНКО,                                       В. ЧОРНА,

головний лікар Уманської                    голова міськрайонної організації

міської лікарні No3.                              Товариства Червоного Хреста

Фото:Уманської МРОТЧХУ.

 

Переглядів: 363 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz