Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 18:54
Головна » 2014 » Липень » 29 » Cемінар в Національному комітеті Товариства Червоного Хреста України
08:57
Cемінар в Національному комітеті Товариства Червоного Хреста України

16-17 липня 2014 року в Києві, в Національному комітеті Товариства, відбувся семінар з головами міських, районних та міськрайонних організацій Товариства, мета якого підвищення їх ділової кваліфікації та обмін досвідом роботи. В семінарі взяли участь 38 керівників організацій міського та районного рівня – представники всіх обласних та Київської міської організацій та голова Ради голів міських, районних та міськрайонних організацій Товариства  при НКТЧХУ Чорна В.А.  На обговорення були  винесені різні аспекти діяльності Товариства.

У вступному слові Президент Товариства Усіченко І.Г.  висвітлив  питання щодо ролі і місця Товариства в суспільному житті країни, зокрема в особливий період.

Генеральний секретар Національного комітету Товариства Хабарова А.М. зупинилася на проблемі  механізму залучення додаткових ресурсів, менеджменту громадських організацій в соціальній сфері, складових програмно-цільової діяльності міськрайорганізацій.

В роботі семінару взяли участь всі завідуючі відділами Національного комітету, які кожний за своїм профілем роботи  надали цікаву і потрібну інформацію, акцентували увагу голів організацій на шляхах та методах виконання  статутних завдань. Зокрема, йшлося: у виступі заступника генерального секретаря, завідуючого міжнародним відділом Національного комітету Серговського В.Ю. про заходи  щодо дотримання положень Закону України «Про символіку Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала в Україні», поширення основоположних принципів Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця; у виступі завідуючої відділом медико-соціальних программ та допомоги населенню при надзвичайних ситуаціях Каріної Н.Г. – про роль і завдання міськрайорганізацій при надзвичайних ситуаціях,  діяльність патронажної служби Товариства; у виступі завідуючого відділом інформації та зв”язків з громадскістю Щербанюка В.І. – про форми інформаційно-пропагандистської діяльності, правльність викладу матеріалів у друкованих ЗМІ та активне використання інтернет-ресусру; у виступі завідуючої фінансово-економічним відділом Орловської О.С. – про  методику складання фінансового плану. в тому числі  плану збору членських внесків, облік та звітність, контрольно-ревізійну роботу; у виступі завідуючої організаційно-методичним відділом Хромової О.А. – про  підготовку та проведення звітно-виборної кампанії в Товаристві, діловодство в міськрайорганізаціях.

Враховуючи соціальну активність молодого покоління, головний спеціаліст Національного комітету Побережна О.І. наголосила на необхідності  розвитку молодіжного і волонтерського руху в Товаристві.

Поділилися своїм досвідом роботи  голови організацій: Броварської міської    Драпей Л.Б.,  Яготинської районної Солод В.І., Вишгородської районної Орел Т.П., Білоцерківської міської Кожедуб Г.І. (Київська обл.), Старокостянтинівської районної Скакун З.М. (Хмельницька обл.), Іллічівської міської Ромайкін В.В. (Одеська обл.), Деснянської районної Романюк  В.П. (м.Київ), Личаківської районної Апостолюк І.Ф. (м.Львів), Любешівської районної  Хомич Л.В. (Волинська обл.), Борівської районної Кукуруза Г.І. (Тернопільська обл.),   Уманської міськрайонної Чорна В.А. (Черкаська обл.), Баранівської районної Бутевич Л.Д. (Житомирська обл.), Ленінської районної Орловська О.В. (м.Вінниця),  Деякі виступи  супроводжувалися показом відеоролика.

Головами міськрайорганізацій було внесено ряд пропозицій, які вивчаються Національним комітетом, а також висловлено побажання частіше проводити такі семінари.

Всі голови міськрайорганізацій одержали методичні матеріали з різних питань червонохресної діяльності.

Наступним кроком у роботі з підвищення кваліфікації працівників мають стати аналогічні  семінари в областях, які повинні проводити учасники цього семінару з використанням одержаних методичних матеріалів. 

  

Джерело:

http://www.redcross.org.ua/modules/news/index.php?id=1338

http://lviv-redcross.at.ua/blog/2014-07-19-3756

 

Переглядів: 860 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz