Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 10:12
Головна » 2014 » Липень » 23 » Товариство Червоного Хреста України закликає всі воюючі сторони у східній частині країни поважати цивільних осіб
07:29
Товариство Червоного Хреста України закликає всі воюючі сторони у східній частині країни поважати цивільних осіб

У світлі триваючих військових дій, які відбуваються у східній частині країни, та після публікації низки звітів міжнародних організацій щодо важких наслідків, спричинених відносно цивільного населення, Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) закликає всі сторони, що залучені у проведення військових операцій, поважати цивільних осіб.

ТЧХУ нагадує всім сторонам конфлікту, як урядовим силам, так і іншим, що цивільне населення підлягає захисту  відповідно до положень міжнародного гуманітарного права щодо ведення бойових дій, які носять внутрішній або міжнародний характер.

Зруйноване і втрачене назавжди майно, довільні арешти, фізичне та психологічне насилля, тортури, зґвалтування: досить часто цивільному населенню, зокрема його найбільш вразливим верствам, доводиться платити занадто високу ціну під час та після військових конфліктів.

З метою обмеження страждань невинних жінок, чоловіків та дітей, ТЧХУ закликає сторони конфлікту дотримуватися положень гуманітарного права відносно цивільного населення. Товариство також закликає всіх – уряди, урядові та міжнародні інституції, здатні вплинути на воюючі сторони - максимально широко розповсюджувати цей заклик про суворе дотримання правових норм щодо надання цивільним особам права на захист.

 

 

 

 

Переглядів: 594 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz