Національне Товариство Червонного Хреста України
Уманська міськрайонна організація
Товариства Червоного Хреста України
Черкаська область
Фотогалерея Слави
Меню сайту


Зроби свій внесок


Співпрацюймо!

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста, пл. Леніна, 1, м. Умань, 20300, (04744) 3-27-90

red-cross.um@mail.ru



Статистика
catalog.red-cross.org.ua


Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 00:09
Головна » 2014 » Березень » 31 » Громадськість - проти туберкульозу
07:11
Громадськість - проти туберкульозу

У березнi за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я відзначають День боротьби з туберкульозом. Мета Всесвітнього дня – проінформувати якнайбільше населення про глобальну епідемію туберкульозу і чинити разом опір цій хворобі.

Статистика захворювання на цю страшну хворобу вражаюча. Кожні 4 секунди жителі Землі захворюють на туберкульоз, а кожні 10 секунд від цієї хвороби помирає одна людина. На Україні щоденно 80 осіб стають хворими на туберкульоз. 30 осіб – ідуть з життя від цього недугу. Щороку туберкульоз забирає у світі життя більше двох мільйонів людей… Статистика змушує рішуче діяти спільно.

Міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста з цієї нагоди провела масові інформаційно-освітні заходи серед населення. Червонохрестівці зустрічалися із студентською та учнівською молоддю, колективами.

В педагогічному університеті презентація протидії поширення захворювання на туберкульоз представлена майже в усіх інститутах. Директори інститутів, їх заступники, декани, студентські ради навчального закладу активно долучилися до участі в інформаційних заходах, в благодійній акції для тубхворих.

  

Науково-читацька конференція відбулася в національному університеті садівництва. Студенти доповнили базові повідомлення своїми виступами.

Велику аудиторію зібрала актова зала медичного коледжу. Першокурсники з цікавістю сприйняли інформацію про туберкульоз, підготовлену міськрайонною організацією Товариства Червоного Хреста, відвідали тубхворих дітей.

 

В школи міста та району міськрайонна організація Товариства надала цікавупрограму для перегляду на мультимедійних засобах.

Спільно з волонтерами Червоного Хреста поширено серед населення звернення, буклети, тематичну літературу. Проти туберкульозу можна і необхідно наступати спільно з громадськістю.

В багатьох студентських колективах виступи голови міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста Валентини Чорної, яка презентувала програму «Протидія поширення захворювання на туберкульоз», привернули увагу молоді, залучили волонтерів до співпраці.

Відрадно, що студентська молодь бере участь у благодійних заходах Товариства, стверджує власною участю людяність, співчуття, взаємодопомогу.

Переглядів: 610 | Додав: Valtntina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Хостинг від uCoz